Fakro

Avantajele ferestrelor de mansarda Fakro

 

Ventilaţie fără operaţiuni de întreţinere

Aerul din încăpere este întotdeauna proaspăt.

Având în vedere etanşeitatea tâmplăroei utilizate, în constructiile moderne pot apărea probleme de ventilaţie necorespunzătoare, care, la rândul lor, pot provoca formarea condensului în cameră. În scopul reducerii acestui fenomen, ferestrele de mansardă FAKRO sunt dotate cu diferite tipuri de clapete de aerare.

 

V40P

V35

V10

Fakro utilizează clapeta de aerare cu debit autoreglabil, V40P, ca dotare standard pentru majoritatea ferestrelor sale, asigurând un microclimat sănătos şi o cantitate optimă de aer proaspăt în încăpere, cu cheltuieli minime. Clapeta V40P are un debit de până la 49m3/h (în funcţie de lăţimea ferestrei) la o presiune de 10Pa.

Clapeta de aerarea V35 este eficientă datorită faptului că fluxul de aer se poate regla manual. Când este complet deschisă, aceasta permite pătrunderea aerului proaspăt cu un debit de până la 41m3/h la o diferenţă de presiune de 10Pa, depinzând de lăţimea ferestrei. Umiditatea aerului din interiorul camerei este redusă în mod eficient, limitându-se astfe şi fenomenul de condens.

Clapeta de aerare V10 oferă posibilitatea reglării manuale a fluxului de aer. Când este complet deschisă, aceasta permite pătrunderea aerului proaspăt cu un debit de până la 9m3/h la o diferenţă de presiune de 10Pa. Clapeta de aerare V10 este recomandată pentru a fi utilizată numai în spaţiile în care ventilaţia gravitaţională funcţionează bine.

 

Securitate sporită

Dorinţa de a te simţi în siguranţă în locuinţă.

Ferestrele de mansardă trebuie să asigure atât siguranţa utilizatorilor, cât şi protecţie împotriva efracţiei. Sistemul special topSafe de consolidare a structurii şi feroneriei ferestrelor de mansardă sporeşte semnificativ gradul de protecţie împotriva efracţiei şi protejează împotriva căderilor accidentale în timpul lucrărilor efectuate la acoperiş. Principalele caracteristici ale sistemului topSafe sunt:

  • şuruburi mai lungi şi mai groase, orientate astfel încât să prevină la maxim ruperea balamalelor şi smulgerea cercevelei,
  • profil metalic care întăreşte încuietoarea ferestrei,
  • ranfortul părţii inferioare a cercevelei (sub mâner).

Geamul securizat, feroneria întărită şi cerceveaua ranforsată ce alcătuiesc sistemul

topSafe au ca rezultat final acordarea clasei de siguranţă minim III conform EN13049 pentru întregul produs, inclusiv pentru geam. FAKRO este prima companie care a introdus pe piaţă o ofertă completă de ferestre de mansardă care au clasa de siguranţă minim III.

 

Mai multă lumină naturală

Lumina naturală este viaţă. Razele calde ale soarelui revarsă peste noi optimism şi creează dorinţa de a avea o viaţă activă.

Designul ferestrelor de mansardă FAKRO asigură o mai bună luminare a interiorului încăperii. Datorită poziţionării clapetei de aerare în partea de sus a tocului, ferestrele de mansardă FAKRO au o suprafaţă vitrată cu până la 6% mai mare decât a altor ferestre cu aceleaşi dimensiuni.

 

Economie mare de energie

Încălzirea locuinţei nu trebuie să fie costisitoare.

În timpul iernii, ferestrele de mansardă termoizolatoare reduc pierderile de energie. Ferestrele de mansardă nu înseamnă numai lumină, ci şi acumularea căldurii în timpul iernii şi menţinerea acesteia în interiorul încăperii, mulţumită unei structuri eficiente energetic. Fereastra FTT U8 Thermo cu Uw = 0.58 W/m2K, montată împreună cu rama de etanşare EHV-AT Thermo, este cea mai „călduroasă” fereastră de mansardă de pe piaţă.

 

Operare uşoară

Mânerul este mereu la îndemână.

Poziţionarea mânerului în partea de jos permite operarea uşoară a ferestrelor montate corect, conform DIN 5034-1* care recomandă o înălţime minimă de 220 cm deasupra podelei pentru marginea superioară a sticlei.

Montajul la înălţime mai mare asigură şi persoanelor înalte un acces confortabil până la marginea ferestrei deschise.

* Standardul valabil pentru piaţa germană.

 

Designul ferestrelor

Materia primă de bază pentru fabricarea ferestrelor este lemnul de pin de cea mai bună calitate. Lemnul este impregnat cu fungicid în vid şi lăcuit cu lac acrilic transparent. Pentru încăperile cu nivel ridicat de umiditate (bucătării, băi), puteţi opta pentru ferestre de mansardă din lemn lăcuit în trei straturi cu lac poliuretanic de culoare albă. La exterior, ferestrele sunt protejate cu profile ambutisate din foi de aluminiu acoperite cu vopsea poliesterică uretanizată, gri-maronie, rezistentă la intemperii şi la razele UV.

Ferestrele de mansardă FAKRO sunt singurele ferestre de pe piaţă certificate TÜV.

  • 10 Ani GARANŢIE pentru ferestre
  • 20 Ani GARANŢIE pentru geamuri termopan
  • GARANŢIE pe viaţă pentru rezistenţa sticlei la grindină

De asemenea, FAKRO oferă şi ferestre de mansardă cu tâmplărie din PVC, recomandate atât în încăperile cu nivel ridicat de umiditate cât şi în spaţii care necesită întreţinere uşoară (ex: săli de sport). Profilele multicamerale au armătură din oţel galvanizat. Materialul nu absoarbe umezeală, fereastra fiind durabilă şi rezistentă la coroziune. Ferestrele sunt disponibile şi în nuanţe de stejar auriu sau pin. Profilele PVC FAKRO sunt în clasa A, cea mai înaltă, conform standardelor Europene EN 12608, valabile şi în România.

Clasificarea ferestrelor de mansardă

 

Ferestrele de mansardă sunt soluţia optimă folosită în construcţiile moderne. Ferestrele de mansardă luminează interiorul încăperii, oferă panoramă şi asigură aerisirea mansardei. În funcţie de tipul de spaţiu şi de cerinţele clientului, poate fi aleasă fereastra demansardă potrivită pentru orice încăpere.

Ferestrele cu dublă articulare au un

design funcţional care asigură confort şi

uşurinţă în folosire. Funcţia de deschidere

spre exterior permite apropierea de

marginea ferestrei şi asigură o panoramă

largă. Funcţia de pivotare permite

curăţarea geamului exterior şi operarea

rulourilor exterioare.

Ferestrele cu articulare mediană

sunt cea mai populară soluţie, datorită

confortului şi a uşurinţei în utilizare. Există

mai multe tipuri de ferestre de mansardă

 

Ferestrele cu dublă articulare au un design funcţional care asigură confort şi uşurinţă în folosire. Funcţia de deschidere spre exterior permite apropierea de marginea ferestrei şi asigură o panoramă largă. Funcţia de pivotare permite curăţarea geamului exterior şi operarea rulourilor exterioare.

 

Ferestrele cu articulare mediană sunt cea mai populară soluţie, datorită confortului şi a uşurinţei în utilizare. Există mai multe tipuri de ferestre de mansardă cu articulare mediană, care diferă în privinţa parametrilor tehnici şi a dotărilor, astfel putând fi folosite în diferite încăperi ale mansardei. Ferestrele din lemn sunt montate în încăperile standard ale mansardei (dormitoare, camere pentru copii sau coridoare). În încăperi cu un nivel ridicat de umezeală (bucătării, băi, spălătorii, uscătorii) pot fi folosite ferestre speciale din PVC sau lemn lăcuit în trei straturi cu lac poliuretanic alb. Pentru clădiri unde se pune accent pe economisirea energiei, se recomandă ferestre cu geamuri foarte eficiente energetic, iar pentru clădirile pasive există ferestre speciale FTT Thermo U8. Fereastra de mansardă cu rezistenţă sporită la efracţie FTP-V P2 Secure este recomandată pentru acoperişuri joase şi pentru clădiri în care locuiesc multe familii, deoarece aceste locuinţe sunt cele mai vulnerabile la spargerile prin ferestre de mansardă.

 

Ferestrele cu articulare supramediană se deschid pivotant, iar axul de rotaţie este poziţionat deasupra mijlocului ferestrei, astfel încât chiar şi o persoană înaltă poate să se apropie de marginea ferestrei deschise. Partea inferioară a canatului acţionează ca o fereastră cu funcţie de deschidere superioară iar partea superioară asigură luminare suplimentară.

Ferestrele cu articulare supramediană duet au două canaturi: cel superior cu articulare supramediană iar cel inferior fix, cu geam de protecţie laminat.

Fereastra balcon este o fereastră modernă, mare, cu două canaturi. După deschiderea canaturilor, în mansardă se creează un balcon.

Ferestrele ATIC sunt concepute pentru a fi montate în încăperi unde acoperişul întâlneşte un perete vertical. Aceste ferestre pot fi combinate cu orice tip de fereastră de mansardă, rezultatul fiind sporirea semnificativă a cantităţii de lumină care pătrunde în încăpere.

F erestrele termoizolante de acces pe

acoperiş sunt ferestre cu deschidere laterală

ce se recomandă pentru încăperi locuibile şi

îmbină avantajele ferestrei de mansardă cu

cele ale ferestrei de serviciu.

Ferestrele de evacuare a fumului sunt

parte a sistemului de ventilaţie gravitaţională a fumului şi gazelor de ardere în caz de incendiu. În plus, permit ventilarea zilnică şi luminarea încăperilor.

 

Galerie Foto: Fakro