Ferestre Standard

Operare de sus - GZL 1050                                                                                       Operare de jos - GZL B

 

Standard – calitate excelentă la un preț accesibil

Gama Standard de produse include varianta îmbunătățită a celui mai popular model de fereastră VELUX folosit în România. Pentru a veni în întâmpinarea oricărei nevoi de utilizare, acest model este disponibil în două variante: cu operare de sus și cu operare de jos. În ambele cazuri, ferestrele sunt prevăzute cu un sistem de ventilare mai eficient, creat pentru situațiile în care ferestrele de mansardă sunt închise. Ferestrele Standard au filtru de aer încorporat pentru a nu permite pătrunderea insectelor și a prafului în locuință, oferind un mediu de locuit mai sănătos.

 

Ca și noutate, noul model Standard cu operare de sus poate fi accesorizat ulterior cu sistemul VELUX INTEGRA®, care permite transformarea ferestrei într-una electrică și acționarea ei confortabilă de la distanță prin intermediul noii tablete de control, lucru care nu era posibil la ferestrele din generația anterioară.

În țara noastră, cea mai căutată dimensiune din categoria Standard, 78x118 cm (lățime x înălțime) este disponibilă la prețul recomandat de 199 euro fără TVA.

Ferestrele GZL 1050 si 1050 B sunt modelele propuse de compania daneza VELUX, clientilor care doresc un produs original la un pret redus .

La fel ca si modelul GZL din generatia anterioara, si aceste noi modele sunt destinate tot acoperisurilor inclinate cu panta cuprinsa intre 15 si 90 de grade. In cazul in care acoperisul dumneavoastra are o panta mai mica de 15 grade, VELUX va pune la dispozitie rame speciale de suprainaltare. Pentru mai multe detalii despre aceste produse va rugam sa accesati sectiunea " Rame de etansare " din meniul principal .

Noua generatie VELUX GZL este dotata cu un sistem inovator de ventilatie, la ferestrele cu deschidere la partea superiaoara acesta fiind integrat in manerul ferestrei . La ferestrele cu deschidere la partea inferioara, sistemul de ventilare este situat pe cerceveaua ferestrei, la partea superioara, actionarea facandu-se printr-o simpla apasare pe marginile acestuia. In functie de debitul de aer dorit, se poate deschide intr-una sau in doua trepte.

Ferestrele de mansarda VELUX model GZL 1050 sunt dotate cu geam izolator realizat din doua foi de sticla cu grosimea de 4 mm. Gazul inert folosit la acest model de ferestre este Argonul.

Pentru alegerea corecta a ferestrei potrivite ( atat ca model, cat si ca dimensiune), va sfatuim sa tineti cont de :

- inaltimea de montaj a ferestrei ( modelul GZL1050 are deschidere la partea superioara iar modelul GZL1050 B are deschidere la partea inferioara) .

- este recomandat ca suprafata geamurilor sa reprezinte cca. 10% din suprafata podelei .

Unul din avantajele importante pe care il are noua generatie VELUX GZL il reprezinta posibilitatea de a instala sistemul de actionare electrica si pe aceste modele, posibilitate ce nu exista la generatia anterioara. 

Ferestrele din gama Standard cu deschidere la partea superioara pot fi achizitionate in 13 tipodimensiuni distincte, cu latimi cuprinse intre 55 cm si 114 cm. Ferestrele cu deschidere la partea inferioara pot fi achizitionate in 6 dimensiuni disticte, cu latimi cuprinse intre 66 cm si 94 cm .

 

Instrucţiuni de utilizare

Folosirea clapetei de ventilare
Pentru a te bucura de aer proaspăt când fereastra este închisă, acţionează o dată bara de operare. Şi clapeta de ventilare se va deschide. Fereastra va rămâne închisă, însă aerul poate pătrunde în cameră printr-un filtru integrat, care nu permite accesul prafului sau a insectelor. 

 

Deschiderea şi închiderea ferestrei
Acţionează a doua oară bara de operare şi se va deschide fereastra. Balamalele spreciale permit oprirea cercevelei în poziţii intermediare de deschidere. Fereastra se închide apasând cu fermitate bara de operare în sus închizându-se de mai întâi cerceveaua şi apoi clapeta de ventilare.
 

Poziţia de ventilare
Opritorul integrat permite fixarea ferestrei într-o poziţie deschisă. Acesta este plasat pe partea mobilă a ferestrei,în colţul stânga sus şi poate pătrunde în locaşul corespunzător aflat pe tocul lateral.

 

 

 

 

 

Curăţarea geamului
Pentru curăţarea geamului exterior, rotește cerceveaua aproximativ 180 grade. Cerceveaua trebuie fixată prin împingerea opritorului în locaşul situat în partea inferioară a tocului. Astfel, fereastra se va bloca în poziţia pentru spălare şi tu vei avea ambele mâini libere pentru a o curăţa.

 

Curăţă geamul cu o lavetă moale şi curată, o bucată de piele moale/non-abrazivă sau un burete. Apa curată este de obicei suficientă pentru curăţarea geamurilor, iar în zonele cu apă dură se poate adăuga o mică cantitate de detergent pentru a uşura curăţarea şi apoi clătește.

 

 

Atenţie
 

  • Evitată contactul geamului cu silicon.
  • Nu folosi detergenţi cu particule abrazive pentru curăţarea geamurilor.
  • Nu folosi produse chimice (obişnuite, precum alcoolurile etilice) pentru curăţarea geamului sau a capacului.
  • Evită contactul geamului cu obiecte ascuţite, inclusiv cu bijuterii.
  • Nu curăţa geamurile fără a pune în prealabil apă.
  • Dacă se desfăşoară lucrări în vecinătatea geamului, protejează-l cu o folie de plastic curată pentru a împiedica pătarea cu diverse substanţe abrazive şi dăunătoare.

     

     
 
     

Minimizarea riscului condensului
În încăperile cu un grad ridicat de umiditate, se poate forma condens pe geamul interior. Plasarea imediat sub fereastră a unei surse de căldură reduce acest risc.

 
     

Curăţarea filtrului de aer
Filtrul de aer poate fi scos şi curăţat cu detergenţi menajeri. Rotește cerceveaua complet, fixeaz-o în poziţia de curăţare şi înlătură filtrul de aer. (VELUX vă pune la dispoziţie filtre de aer noi).

 
     

Întreţinerea lemnului
Lemnul a fost tratat şi lăcuit încă din fabrică şi poate fi curăţat cu detergenţi menajeri. Un tratament suplimentar este necesar o dată la patru ani sau oricând este cazul. Ferestrele expuse la călduri foarte mari sau la un grad mare de umiditate (ex. bucătăriile sau băile) necesită un tratament suplimentar la fiecare doi ani.

Întreţinerea suprafeţei: Înlătură stratul de lac de la suprafaţă. Asigură-te că suprafaţa este curată şi uscată şi aplicaţi tratamentul. După uscare, aplică un lac pe bază de apă (respectaţi indicaţiile producătorului). Aplică acelaşi tratament suprafeţelor deteriorate.

 

 

 

 

Curăţarea ramelor de etanşare
Mizeria şi frunzele trebuie înlăturate de pe ramele de etanşare cel puţin o dată pe an pentru a permite drenarea eficientă a apei.

 
     

Zăpada şi gheaţa
Înlătură zăpada şi gheaţa pentru a permite drenarea eficientă a apei.